Våra produkter

I en värld av olika dadlar är Medjool dadlar kända som den mest överlägsna och unika konfekten, tidigare exklusivt reserverad för kungligheter och deras gäster. Det som gör dem så speciella är att de endast växer på väldigt få platser i världen (Kalifornien, Mexiko,  nära Jordanfloden och några länder i Afrika) och att dom har förmågan att naturligt växa sig stora samtidigt som dom behåller sin rika smak och fantastiska sega konsistens. Många har försökt att odla Medjool ,dadlar på andra platser på jorden men har inte kunnat leverera den kvalitet och smak som krävs för att kallas för Medjool dadlar.

Storleken på medjool dadlar varierar mellan  Small , Medium , Large , Jumbo och Super Jumbo i olika klasser och pris nivåer .

 

Kontakta oss för pris och mera information

Världens äldsta frukt från världens äldsta stad

 

Riktig solmogna

Lyxiga frukter

Nyttigt Godis

Naturlig sötma

Bäst som sötningsmedel till bakning

Kostfiber

Dadlar

Dadelpalmen är känd i Mellanöstern
sedan 3000 år

Frukterna hänger i stora klasar under palmens bladkrona. Dadeln är en stenfrukt som är ca 4 cm lång. Frukten har tunt, blankt, sprött skal och en avlång hård kärna. Alla dadelsorter är gula eller röda från början. Detta stadie kallas Balah. Allteftersom de mognar blir de först Rotab ( mjuka o söta ) och därefter Tamr (mörkbruna dadlar med lite segare konsistens). Fruktköttet är gulbrunt, mjukt smältande och smaken mycket söt.

Dadlar är mycket näringsrika – vissa ökenfolk har klarat sig i veckor på bara ett par dadlar om dagen. De är fulla av nyttigheter, som A-vitamin, D-vitamin, B1, B2, kalcium, järn och fosfor, flour, selen, essentiella aminosyror och dessutom innehåller de mer fibrer än grovt bröd vilket kommer hålla magen i trim. De består av en stor andel kolhydrater, ungefär 60-70 %, men har en låg andel fett och proteiner.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.